Skip to main content

Asigurarea RCA și Casco, fără bătăi de cap

| Lavinia Fetea |

Când spunem asigurări, un cuvânt ne vine adesea în minte: complicat. Să îți cumperi o asigurare e complicat, condițiile și acoperirile sunt greu de înțeles, iar despăgubirea, dacă se întâmplă să ai o daună, e de cele mai multe ori cu bătăi de cap, cu drumuri și hârtii.

Realitatea este că lucrurile s-au schimbat în asigurări. Sunt companii care propun soluții simple și care fac din „complicat” un cuvânt care încet, încet devine istorie.

De exemplu, Allianz-Țiriac. Asigurătorul pune simplitatea pe primul loc, pentru că deși auzim în jurul nostru vorbindu-se mult despre digitalizare, inteligență artificială, machine learning, cel mai mult contează pentru fiecare dintre noi să facem lucrurile simplu și rapid. Mai puțin contează soluțiile din spate.

Ce înseamnă concret simplu și rapid? Să luăm exemplul asigurărilor auto, cele mai cunoscute în România.

În primul rând, simplu înseamnă să ai acces la asigurarea auto completă, și RCA și Casco, într-un singur pachet pe care să îl poți selecta în funcție de acoperirile și protecția pe care o dorești pentru mașina ta.

Simplu înseamnă că acoperirile asigurării, dar și excluderile sunt explicate într-un limbaj accesibil și nu în termeni tehnici pe care doar cei care lucrează în asigurări îi înțeleg.

Iar când vine vorba de vânzare și despăgubire, este imperativ ca simplitatea să fie completată de rapiditate si transparență.

Ce înseamnă rapiditate și transparența la vânzare? Înseamnă în primul rând să nu fi agasat cu o multitudine de întrebări pentru a obține o ofertă de preț. În cazul Allianz- Țiriac e nevoie să răspunzi la maximum 11 întrebări pentru a obține un preț pentru asigurarea RCA și Casco, la jumătate față de media din piață. Calculul ți-l poți face singur pe website sau printr-un consultant, agent sau broker. Rapiditatea este aceeași, iar asigurarea o poți plăti și încheia online dacă știi exact ce vrei sau printr-un consultant dacă ai nevoie de sfaturi.

În cazul unei daune, dincolo de a primi cu promptitudine despăgubirea și serviciile pentru care ai plătit, simplitatea înseamnă să știi tot timpul în ce stadiu e dosarul tău de daună, fără să fii nevoit să suni la asigurător sau să mergi în sucursală pentru a depune documente lipsă.

Toate acestea le poti face prin Claims Tracker, o soluție dezvoltată de Allianz-Țiriac pe care o poți accesa prin SMS sau e-mail oricând, fără a-ți încărca memoria telefonului cu încă o aplicație.

Mai multe informații despre asigurările simple poți afla de pe www.allianztiriac.ro sau de la partenerii săi de distribuție.

​Articol susținut de Allianz-Țiriac

sursa: Hotnews.ro

Alte noutăți

| Lavinia Fetea |
Clienții de RCA pot solicita de la BAAR o ofertă mai avantajoasă atunci când prețurile din piață depășeșc un anumit nivel
| Lavinia Fetea |
Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților – FGA a fost adoptată miercuri, 22.10.2021, de Guvern. Printre prevederi se află majorarea cuantumului plafonului de garantare de la 450.000 lei la 500.000 lei (circa 100.000 euro), care se va aplica pe fiecare poliță. Această majorare ar proteja mai bine asigurații și păgubiții CITY Insurance în cazul în care va intra în faliment.
| Lavinia Fetea |

După lunga așteptare cauzată de venirea pandemiei, românii își iau inima în piept și pornesc în aventuri spre destinații exotice. 

Mai mult sau mai puțin conștienți de riscurile la care se pot expune în afara omniprezentei pandemii. Riscuri cum ar fi inundații și incendii, adesea întâlnite în locațiile turistice frecvent vizitate de către turiști. O variantă, ce ar putea diminua semnificativ riscurile și bătăile de cap, pe care nimeni nu și le dorește într-o vacanță, ar fi asigurarea de călătorie. 

| Lavinia Fetea |

Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut în iulie 2021 cu 4,47%, ajungând la aproximativ 1,81 milioane, comparativ cu 1,74 milioane de poliţe PAD active la 31 iulie 2020, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări.

| Lavinia Fetea |

Este perioada vacantelor si calatorim mai mult cu masina in tara sau in strainatate. Asadar, asa cum suntem atenti sa nu ne lipseasca nimic din bagaj, trebuie sa ne asiguram ca avem valabila si polita RCA pentru masina cu care calatorim. Cum facem acest lucru?

Acest procedeu este unul foarte usor si rapid. Toate politele RCA pot fi verificate online in baza de date AIDA – Administrare Istoric Date Asigurari Auto (fosta baza de date CEDAM), gestionata de BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, iar pasii sunt urmatorii:

| Lavinia Fetea |
Când spunem asigurări, un cuvânt ne vine adesea în minte: complicat. Să îți cumperi o asigurare e complicat, condițiile și acoperirile sunt greu de înțeles, iar despăgubirea, dacă se întâmplă să ai o daună, e de cele mai multe ori cu bătăi de cap, cu drumuri și hârtii.
| Lavinia Fetea |

Piata asigurarilor CASCO a inregistrat, in 2020, un volum al primelor brute subscrise de peste 2,41 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 4,2% fata de anul 2019. XPRIMM Publications a realizat clasamentul asigurarilor CASCO in functie de cota de piata si a calculat cat a subscris fiecare!

author avatar
Lavinia Fetea